2019. augusztus 26., hétfő

Szülés után mikor és mit mozogjak?

Hamarosan nálam is aktuális a kérdés. Bevallom, már nagyon várom, hogy a babámat a kezembe tartsam és a megfelelő regeneráló idő után visszatérjek végre a tornához.
A várandósságom alatt se hanyagolom el a testmozgást, nem kényszerből sanyargatom magam, hanem jól esik, a testem-lelkem jobban működik. Ami az anyának jó, a babának is!     

A várandós-programom készen, kerek egész, amit persze lehet csiszolgatni és szépíteni. Ami pedig előttem áll, a szülés utáni regenerációs tréning. 
6 hétre legalább szüksége van a női testnek, hogy magától történjenek meg a folyamatok, császár után 8-10 hét, amit kivárunk. Ebben az időszakban a légzéseket lehet gyakorolni, mely kezdi aktivizálni a törzset, illetve a hasmasszázs jó segítség lehet.
Utána jöhet lépésről-lépésre a torna. Szembesülünk magunkkal, tudni kell, honnan indulunk, hová érkezünk és a lépéseket betartani. Erről az időszakról, a test-tudatosításról szól a 6 hetes Hasregeneráló Pilates programom, melyet otthoni körülmények között egyedül is elvégezhetsz.
Nagy előnye, hogy nem siettet, 1 héten csak kevés dologra kell figyelned, de arra mindig. Rendszerességre ösztönöz, egyszerű a szövegezése, bárkinek jól érthető. 
És miért a Pilates-gyakorlat-világába helyeztem bele a programom? Pilatesnek "csak" 6 alapelve van, de az ütős:
1. Koncentráció 2. Kontroll 3. Légzés 4. Központosítás 5. Áramlás 6. Precizitás
Ezek kellenek ahhoz, hogy változás következzen be, akár az élet más területén is. Az alapelvek egyszerűek, érthetők, de hogy minden egyben működjön, ahhoz lassan, de biztosan kell tanulnunk. 
 
Várandós kismamaként is sokan tornáztak velem 16 héten keresztül a videóimat követve online -zárt csoportban. Most bekapcsolódhatsz ebbe augusztus 30.-tól az ősszel utoljára.   
Utána már én is babázom és jövök a saját programom eredményével! Beszámolok nektek és ösztönözlek majd benneteket, hogy együtt csináljuk!  

Velem tartasz?  Olvass tőlem itt is!  

Szép napot Neked!

üdv
zsu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Otthoni gyakorlatok a lapos hasért

  A lapos has eléréséhez és fenntartásához számos különböző gyakorlatot végezhetsz.  Fontos azonban megjegyezni, hogy az eredmények egyénen...