2018. január 8., hétfő

Hogy fér össze a futás a szülés utáni „tünetekkel”?




Tény és való, hogy a futás az egyik legjobb mozgásforma, ami segíti az alakformálást. Olcsó és bármikor kivitelezhető. Ami kell hozzá, egy jó cipő és sok -sok kitartás!
Minden, ami rugózással jár, jó a gerinc számára, hiszen a porckorongok keringését javítja. Persze fontos a futótechnika is, hogy minél inkább maradjunk a talaj közelében és igyekezzünk az afrikai gyors futókhoz hasonlóan a fejünkkel nem „bólogatni” :-)
A futás, vagy bármely más rázkódással járó mozgásforma viszont a durva ütközések miatt nem előnyös a medencefenék izomzatának.
A gátizom alulról tartja a belső szerveket.Úgy képzeld el, mint egy függőágy. Ha belefekszel, lehúzza a súlyod!

Ha a szervek megsüllyednek és még folyamatos ütköztetéseknek vannak kitéve, számos egészségügyi problémát okoznak. (vizeletcsepegés pl)




 Akkor mégis hogyan fussunk?
Egy jó példát hoz erre Kriston Andrea, aki azt mondja, képzeljük el, hogy a hasunkban szappanos víz van. Úgy mozogjunk, hogy futás közben a víz ne legyen habos. Se az ízületeknek nem jó, se a gátizomnak.
Megoldás!
-          Minél jobban megközelíted az ideális testsúlyodat, annál jobban fellélegzik majd  a medencefenék izomzata is.   
-          erősítsd a core-izmokat (azaz a derekat körbe ölelő izmok)
-          Pilates (LoveYourBelly –elveket betartva, amennyiben szétnyílt hasizmod van), Gerinctorna
-          ha súlyokkal, erősítéssel egészíted ki a futást, használj csak annyi súlyt, amennyivel komfortosnak érzed a gyakorlatokat és ezt a helyes testtartással végre is tudod hajtani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Otthoni gyakorlatok a lapos hasért

  A lapos has eléréséhez és fenntartásához számos különböző gyakorlatot végezhetsz.  Fontos azonban megjegyezni, hogy az eredmények egyénen...